Voorbereiden:
Giet de tonijn af en verdeel deze in kleine stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in miniblokjes.
Besprenkel deze met 1 eetl citroensap. Halveer de rode peper en hak deze zonder zaadjes fijn. Meng de peper door de rest van het citroensap, de zonnebloemolie, gembersiroop en sojasaus. Schep de tonijn en avocadoblokjes door dit sausje.
Bereiden:
Leg de tortilla‘s even in een warme oven of een hete koekenpan zodat ze soepel worden. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes en verdeel deze over de tortilla‘s. Verdeel daarover het tonijn-avocadomengsel. Rol ze op of vouw ze in de vorm van een puntzakje. Serveer ze bestrooid met de uitjes.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip:
De tonijn kan worden vervangen door zalm of garnalen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |